Ако в последните 6/шест/ месеца не сте били на профилактичен преглед или почистване на зъбен камък време е да посетите кабинета на Д-р Вълова!

Ето защо е необходимо това
Без значение дали предпочитате класическия начин на почистване на зъбите – с обикновена четка или вече сте пристрастен към новите подходи, едно е сигурно: устната хигиена е въпрос на ежедневни усилия и полагане на специални грижи. Всички видове електрически четки за зъби по мнението на специалистите надвишават възможностите на класическата ръчна четка. Основната разлика между тях се крие във формата и движението, което извършва главата на четката при миене.
Видове четки
Осцилираща – за прецизно и дълбоко почистване
Вибрираща звукова четка – за щадящо и нежно почистване
Магнитна четка – комбинация от двете гореспоменати

Аз препоръчвам звуковата четка, която функционира на принципа на високочестотното звуково търкане с посока от горе на долу. Това движение е перфектно за отстраняване на плаката. Тези четки са подходящи и за хора с чувствителни зъби. Едно от основните предимства на електрическите четки е пестенето на време.

Електрическите четки и децата
При тях те се явяват форма на забавление в процеса на миене на зъбите. Ако искате да спестите част от ежедневните битки за поддържане на устната хигиена, то вземете тази четка като подарък при подходящ повод.

Забележка !!!
Това трябва да стане след вече изградени навици за начина на почистване на зъбите с ръчна четка за зъби.
Неправилното използване на ел. четка може да доведе до дискомфорт на венеца и дори инфекция.
Значение има и размера на главата на четката – тя трябва да не е голяма, за да може да достига трудно достъпни места като кътниците и мъдреците.
Аз лично препоръчвам ел. четки с режим на вибрация.
Хубаво е четката да се движи от венеца в посока надолу – корона и режещ ръб. Така косъмчетата измиват без да нараняват венеца.

Друг незаменим помощник в борбата с плаката е зъбният душ. Той може да елиминира необходимостта от почистване с конец, практика която може да доведе до редица усложнения на венеца.

Leave a Comment

За нас

Др. Ани вълова е доктор по дентлана медицина практикуващ професиата над 20 години. През годините през кабинета й преминават стотици пациенти. Нейната цел е цел е да осигури ефективно и безболезнено лечение, като задоволи техните изисквания за качество и естетика.

Работно време

Понеделник - 13.30-19.00Вторник - 8.30-14.00Сряда - 13.30-19.00Четвъртък - 8.30-14.00Петък - 8.30-14.00Събота и Неделя - почивни дни

За връзка с нас

Телефон: +359 888 93 92 11гр.Враца, бул.Н.Войводов 7(на гърба на блок "Явор и Калина")