Хранителни навици
Правилното хранене както по състав, така и по начин на извършване е едно от важните условия за намаляване риска от кариес.

Миенето на зъбите
Почистването на детските зъби трябва да започне от момента, в който те се покажат от венците. Независимо дали за целта ще използвате чесалка или марля, напоена с разтвор на кислородна вода, миенето на зъбите след закуска и преди сън трябва да се превърне в навик колкото може по-рано. Детската четка за зъби е с малка работна част и мек изкуствен косъм. Добре е да бъде сменяна на всеки 3 месеца. До 3-годишна възраст детето вече би трябвало да може да се справя само с тази част от тоалета си, макар и под ваше наблюдение. Приблизително след 5s-ата година детето може да получи доверието ви и да мие зъбките напълно самостоятелно и редовно.
Пет причини, поради които млечните зъби трябва да се лекуват:

  • нарушено хранене;
  • нарушен говор;
  • нарушена естстика;
  • риск от лицево челюстни деформации;
  • риск от заболяване на подлежащия постоянен зъб;

За нас

Др. Ани вълова е доктор по дентлана медицина практикуващ професиата над 20 години. През годините през кабинета й преминават стотици пациенти. Нейната цел е цел е да осигури ефективно и безболезнено лечение, като задоволи техните изисквания за качество и естетика.

Работно време

Понеделник - 13.30-19.00Вторник - 8.30-14.00Сряда - 13.30-19.00Четвъртък - 8.30-14.00Петък - 8.30-14.00Събота и Неделя - почивни дни

За връзка с нас

Телефон: +359 888 93 92 11гр.Враца, бул.Н.Войводов 7(на гърба на блок "Явор и Калина")