Силанизиране

При силанизирането дъвкателните повърхности на задните зъби се обличат в специално, устойчиво покритие. Фисурите (гънките) на тези зъби са толкова тесни и дълбоки, че четката не може да проникне в тях и да отстрани зъбната плака, в следствие на което се образуват кариеси. Силанизирането предотвратява увреждане на зъба във фисурите, откъдето най-често започват кариесите.
Защо да силанизираме зъбите си?
Процедурата е изгодна ценово, защото силанизирането на един зъб е доста по-евтино от пломбирането му. Силанизирането осигурява 100% предпазване от кариес на обработените зъби.
Как се извършва силанизирането?
Зъбът се обработва с вещество с меко действие, за да се осигури сцепление на силанизиращото покритие. Втечненото покритие се нанася като боя в гънките на зъбите. След светлинна обработка покритието се втвърдява. Силанизиране не се прави на гладки зъбни повърхности.
На каква възраст трябва да се прави силанизиране?
Силанизирането е подходящо и ефективно при деца от 6 до 12 годишна възраст, но може да се направи във всяка възраст при желание на клиента. Кътници на децата се силанизират още с поникването и така се защитават ефикасно. Ако зъбът вече е пломбиран, той не се силанизира.
Колко време може да издържи?
Силанизиращото покритие издържа до 10 г., но средната трайност е 4-5 години. Силанизираните зъби трябва периодично да се наблюдават от зъболекар (по време на рутинните прегледи).
Безопасно ли е?
Силанизирането е кратка, проста, безболезнена и безопасна процедура.

За нас

Др. Ани вълова е доктор по дентлана медицина практикуващ професиата над 20 години. През годините през кабинета й преминават стотици пациенти. Нейната цел е цел е да осигури ефективно и безболезнено лечение, като задоволи техните изисквания за качество и естетика.

Работно време

Понеделник - 13.30-19.00Вторник - 8.30-14.00Сряда - 13.30-19.00Четвъртък - 8.30-14.00Петък - 8.30-14.00Събота и Неделя - почивни дни

За връзка с нас

Телефон: +359 888 93 92 11гр.Враца, бул.Н.Войводов 7(на гърба на блок "Явор и Калина")